
24
produse
Produse
Indonezia FLORES BAJAWA cafea de specialitate SINGLE ORIGIN - boabe sau macinata
Această cafea a castigat premiul pentru cel mai bun nivel de calitate, "Grade 1 Double Picked Specialty".
Trecand prin procesul "spălat complet" (fully washed), cafeaua obtinuta din aceste boabe va avea un gust pur și clar. Bucurați-vă de note fructate de coacăze roșii și căpșuni, cu tonuri de ciocolată neagră și zahăr din trestie. in retrogust veti gasi nuanțe de alune și nuci braziliene. Cafeaua are un echilibru perfect între dulceață și fructuozitate, în timp ce, în același timp, impresionează cu un corp plin și un gust plăcut, lung. Gustul variază de la fructe tropicale proaspete până la curmale uscate și o tenta de ceai negru. Vă recomandăm să o pregătiți la cafetiera, espressor, french pressor sau drip pot.
Țară: Indonezia
Regiune: Insula Flores
Varietal: Red Caturra, Typica, Catimor
Ferma: Flores Bajawa Da' Gabo
Proces: Wet-Hulled (Giling Basah)
Altitudine: 1200 - 2100 m
Prajire: Light
Note de cupping: note fructate de coacăze roșii și căpșuni, cu tonuri de ciocolată neagră, caramel și zahăr din trestie, condimente dulci, tutun fin, retrogust cu nuanțe de alune și nuci braziliene
Vezi mai multe in Descriere detaliata...
- boabe sau macinata
În stoc
Etiopia YIRGACHEFFE BELOYA - cafea de specialitate, single origin - boabe sau macinata
Daca Etiopia este tara de origine a cafelei, Yirgacheffe este regiunea cafelelor fine, cu arome delicate de fructe de padure, nuci, ciocolata, lime si vin.
Țară: Etiopia
Regiune: Yirgacheffe
Varietal: Heirloom
Ferma: Gedeo Yirgacheffe
Proces: Spălat total (Fully washed)
Altitudine: 2000 m
Prajire: Light
Note de cupping: fructe de padure, nuci, ciocolată, lămâie, vin.
Vezi mai mult, mai jos, in descriere detaliata.
- boabe sau macinata
În stoc
Ginger Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă Naturală de Ghimbir | Gust Festiv și Răsfăț - boabe sau macinata
O cafea delicata, plina de savoare cu aroma fina de ghimbir. Un mix rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de ghimbir.
Profil: delicata, cu tonuri de ghimbir si ciocolata.
- boabe sau macinata
Stoc Epuizat
Cinnamon Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Scorțișoară | Gust Festiv și Răsfăț - boabe sau macinata
O cafea incantatoare, plina de savoare si aroma fina de scortisoara. Un mix rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de scortisoara.
Profil: delicata, cu tonuri de scortisoara si ciocolata.
- boabe sau macinata
În stoc
Strawberries Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Căpșuni | Dulceață și Răsfăț - boabe sau macinata
O cafea incantatoare, plina de savoare cu aroma fina de capsuni. Un blend rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de capsuni.
Profil: delicata, cu tonuri de căpșuni si ciocolată
- boabe sau macinata
În stoc
Rwanda ISHEMA - WOMEN'S COFFEE ALLIANCE - boabe sau macinata
Fermierii misionari germani au adus si plantat cafeaua in Rwanda din 1900. Apoi guvernul colonialist belgian intre anii 1930-1940 au dezvoltat aceasta afacere ajungand sa produca tot mai mult pe arii tot mai extinse. In anii 1970 din totalul cifrei de afaceri al exportului Rwandei, cafeaua reprezenta 70%! La începutul lui 2017, in Stația ISHEMA lucrau ca angajate 30 de femei și numărul lor crește datorită programului de reabilitare a femeii în Rwanda. Astfel angajatele primesc direct procente din realizările stației, munca depusa de ele si politica managerială generoasă si corecta făcând ca acestea să beneficieze de bani, hrana si condiții mai bune de viată pentru ele si familiile lor. Corp fin si buna aciditate, gustul este pur si echilibrat, rafinat, fapt pentru care a fost medaliata in 2023 cu Marele Premiu (Great Taste Award).
Elevație: 1800 - 2000 m
Tip cafea: arabica, single origin
Varietate: Red Bourbon
Recoltare: Martie - Iunie
Procesare: washed
Prăjire: Light
- boabe sau macinata
În stoc
Columbia SUPREMO Kingstone Selection - boabe sau macinata
Calitatea Supremo face referire la marimea boabei de cafea, respectiv 17-18 in comparatie cu Excelso care are marimea 15-16. Ambele variante sunt culese de pe aceleasi loturi si mai apoi sortate pe dimensiune. Columbia are 22 de regiuni unde se cultiva cafeaua, iar cele mai renumite sunt:
Antioquia (cu capitala la Medellin), Santander (Bucaramanga), Tolima (Ibague), Caldas (Manizales), Valle del Cauca (Cali), Nariño (Pasto), Cauca (Popayán), Huila (Neiva), unde pomii de cafea cresc in zone umbrite, cu temperaturi constante, cu un sol bogat in nutrienti, factori ce ajuta la formarea unei contratii mare de zahar in fruct si recolte bogate.
Elevație: 1500 - 1700 m
Tip cafea: arabica, single origin
Varietate: Caturra, Typica, Bourbon
Recoltare: Octombrie - Februarie
Procesare: washed
Prăjire: Light
- boabe sau macinata
În stoc
Coffee Cream - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Frișcă | Textură Cremoasă și Răsfăț - boabe sau macinata
O cafea încântătoare, plină de savoare și aromă fină de cafea cu frișcă.
Un blend rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic și Costa Rica, aromat după prăjire cu aroma de frișcă.
Profil: delicată, cu tonuri de frișcă
Ingrediente: cafea arabica, esență de frișcă
- boabe sau macinata
În stoc
Coconut Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Cocos | Exotică și Cremoasă - boabe sau macinata
O cafea excelentă, gustoasă și aromată ca un desert, simplă sau îndulcită. Cu lapte, frișcă sau înghețată, este o bază excelentă pentru capucino, macchiato, caffe latte, etc. Am creat acest deliciu dintr-un blend rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de cocos.
Profil: delicata, cu aroma intensa de nuca de cocos.
Ingrediente: cafea arabica și esență de cocos
- boabe sau macinata
În stoc
Zabaione Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Zabaione | Gust Fin și Răsfăț Italian - boabe sau macinata
O gura din aceasta delicioasa si cremoasa cafea cu siguranta va incanta chiar si nebautorii de cafea.
Un mix rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de Zabaione.
Profil: delicata, cu aroma de Lichior Zabaione
Conține: cafea și aromă de zabaione
Mai multe detalii, mai jos, în Descriere detaliată
- boabe sau macinata
În stoc
Vanilla Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Vanilie | Rafinament și Eleganță - boabe sau macinata
O cafea incantatoare, plina de savoare si aroma fina de vanilie.
Un mix rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de vanilie.
Profil: delicata, cu tonuri de vanilie si ciocolata
Serviți ca atare sau îndulcită, cu sau fără lapte sau frișcă. Excelentă pentru preparat Irish Coffee sau Carajillo!
- boabe sau macinata
În stoc
Hazelnut Coffee - Cafea 100% Arabica cu Aromă de Alune de Pădure | Gust Bogat și Catifelat - boabe sau macinata
Cine nu stie gustul ciocolatei cu alune? Iubita de multi, aceasta combinatie de succes ne-a determinat sa cream produsul de fata.
Un mix rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de alune.
Profil: delicata, cu aroma fina de alune si ciocolata
- boabe sau macinata
În stoc
Cardamom Coffee - Cafea 100% Arabica cu Cardamom | Aroma Tradițională a Orientului - boabe sau macinata
Din India si pana in Orientul Apropiat cardamomul a fost un condiment apreciat si iubit pentru aroma sa dar mai ales pentru beneficiile aduse sistemului digestiv si organismului.
Am creat aici un mix rafinat de sortimente de top, de cafea 100% arabica din Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica, aromat dupa prajire cu esenta de cardamom.
O cafea cremoasă , cu aromă puternică de cardamom. O extravaganță fină, plăcută și rafinată, pentru cei ce iubesc tradițiile orientale.
Profil: delicata, cu aroma intensa de cardamom
- boabe sau macinata
În stoc
Honduras MARAGOGYPE ELEPHANT BEAN COFFEE - cafea de origine, KINGSTONE - boabe sau macinata
I se mai spune si Cafeaua Elefant datorita boabei imense cu un screen size de peste 19! Aceasta cafea este o specialitate si din pacate, din ce in ce, o raritate.
Fiind o cafea cu coacere tarzie, de extrasezon si sensibila la boala ruginei precum și la alte boli, deci cu productivitate foarte mica si mari complicatii pentru fermieri, devine din ce in ce mai rara, mai abandonata. Datorita bobului mare, aceasta cafea interesanta, dezvolta un corp placut, usor si o aroma fina, blanda si foarte atragatoare.
Elevație: 1200 - 1700 m
Tip cafea: arabica, single origin
Varietate: Maragogype
Ferma: Finca Liquidambar
Procesare: Fully washed
Prăjire: Light
Bogat in tonuri de nugat, ciocolata, shortbread (celebri biscuiti cu unt), usor fructat, portocala, lemongrass, ceai negru si stafide.
Profilul de prajire este pentru ibric, machineta, filtru, syphon, pour over.
- boabe sau macinata
În stoc
KINGS GOLDEN COFFEE - Blend Premium 100% Arabica cu Note de Caramel și Nuci - boabe sau macinata
De peste 24 ani rafinam acest blend de sortimente de top, de cafea 100% arabica: Brazilia, Columbia, Mexic si Costa Rica.
Cu o acididate mica si corp generos, cu tonuri de miere, caramel, nuca, ciocolata, vanilie, usor fructate, va fi cu siguranta o cafea de nelipsit pentru fiecare zi.
Prajire: Light
Recomandari: Excelenta pentru ibric, moka, filtru, frenchpressor, aeropress, siphon, cold brew.
Pentru un espresso mai puternic puteti sa adaugati pana la 20% Indian Harley Estate - Black Honey
Vezi mai mult in Descriere detaliata
- boabe sau macinata
În stoc
Kenya AA BLUE MOUNTAIN - "OUT OF AFRICA" - Cafea de Specialitate cu Arome Vibrante - boabe sau macinata
Sortimentul Blue Mountain - Kenya este cultivat în cea mai mare parte sub ecuator, deoarece aici găsește condiții ideale pentru a deveni vedetă, și nu în ultimul rând aceasta se datorează și filmului "Out of Africa" (1985) produs și regizat de Sydney Pollack, film care tratează povestea de viață și iubire a scriitoarei daneze Karen Blixen, care a condus o fermă de cafea în Kenya anilor 1920, producând o cafea de renume mondial care s-a tranzacționat atunci ca fiind de cea mai bună calitate de cafea a epocii.
Elevație: 1850 m
Tip cafea: arabica, single origin
Varietate: Bourbon, K7, SL 28, SL 34
Ferma:
Procesare: washed
Prăjire: Light
Profil senzitiv: Aciditate fină, un corp complet, neted și acea aromă incredibilă de coacăze negre, care este semnul distinctiv al unei Kenya AA de calitate superioară
- boabe sau macinata
În stoc
Indonezia KOPI LUWAK - FAIR FARM - cafea de origine, KINGSTONE - cafea boabe
Povestea acestei controversate și comentate cafea de lux începe de pe vremea când olandezii au ocupat Indonezia pentru a putea controla comerțul cu mirodenii.
Una dintre primele lor preocupari a fost să producă aici cafea, pentru a rupe monopolul puținilor producători de la acea vreme. Primele încercări sau soldat cu eșec și mari pierderi financiare, așa că atunci când prima plantație s-a acomodat, guvernatorul... Vezi mai jos în DESCRIERE DETALIATĂ
Profil senzitiv: Aciditate foarte fină, cu tonuri de caramel, nuga, ciocolată, fructe negre, toast, tonuri lemnoase, ușor picante
În stoc
India BLACK HONEY - KING ROBUSTA - HARLEY ESTATE - cafea de specialitate KINGSTONE - boabe sau macinata
Surpriza placută vine din India, din Harley Estate, districtul Manjarabad unde, atipic, cafeaua Robusta crește in policulturi de nuci, cardamom, piper, coca, orez si vanilie, la înalțimi cuprinse intre 945 si 1350 m și este îngrijită și tratată la fel precum cafeaua Arabica. O foarte mica parte este recoltată la maturitate, spălată și fermentată de două ori, apoi lăsată 4 săptămâni în pergamentul propiu, la soare. Și pentru ca surpriza să fie totală, lotului pe care îl cumpărăm i se aplică metoda Black Honey, specifică marilor specialități de cafea Arabica, fapt care îi aduce acestei cafele finețe, dulceață, gust și o aromă incredibilă, nemaiîntâlnită la orice altă Robusta!
Poate fi folosită singură pentru espresso, dar si în blenduri de mare finete si rafinament.
Elevație: 1200 -1350 m
Tip cafea: Robusta, single origin
Varietate: Selection 9
Ferma: Harley Estate
Procesare: special black honey process
Prăjire: medium light
Profil senzitiv: suficientă dulceață, nuci, arahide, finețe, caramel, gust plăcut, corpolent și chiar cu multă cafeină!
Vezi mai mult in Descriere detaliata
- boabe sau macinata
În stoc
Etiopia KAFFA (KEFFA BUNA) - FOREST BENCH-MAJI - cafea de origine, KINGSTONE - boabe sau macinata
Kaffa este originea tuturor cafelelor, este mama cafelei! Aceasta cafea salbatica este produsa PUR ORGANIC si capata multiple distincții printre care și Fair Trade. Este procesata la umed sau natural in cantitati mici, de o calitate exceptionala. Fina, cu o aciditate unica si aroma pamantie, bine echilibrata, devine idealul pentru o prajire intensa tip espresso, ne amestecata, doar asa ca Single Origin. Doar cunoscatorii stiu secretul!
Elevație: 1700 m
Tip cafea: arabica, single origin
Varietate: Heirloom
Ferma: Bench Maji
Procesare: Fully washed
Prăjire: Light
Perceptii: miere, cacao, caramel, pruna, stafide, ciocolata, ceai negru, floral, fructe de padure, picant
Profil: delicata, usor fructata, lemnos-pamantie, corpolenta si picanta
- boabe sau macinata
În stoc
Espresso Colombia Decaf CO₂ – Cafea decofeinizată natural, fără compromisuri - boabe sau macinata
Foarte aromată și cu aciditate mică, nu veți crede că această cafea este decafeinizată, deoarece este atât de surprinzător de aromată. Este un mix de cafele fine arabica, columbiene, pe care l-am tratat cu tehnica "decafeinizare CO2", deși aceasta este o metodă mult mai scumpă decât cea chimică, este o metoda sănătoasă pentru organismul uman. Vezi "Descriere detaliată"
Pofil senzitiv: cu un corp generos și arome intense de shortbread, alune, ciocolată, toast și tonuri ușor fructate
- boabe sau macinata
În stoc
Costa Rica Perla Negra Black Honey – Cafea de specialitate rară, cu dulceață intensă - boabe sau macinata
În lumea producătorilor de cafea există 3 tipuri de procesare pentru "Procesul Miere (Honey)", “miere simplă, miere roșie și miere neagră”, acesta din urmă este cel mai prelungit și cel mai complex proces, care produce o multitudine de tonuri fructate și dulceață în ceașcă.
Ținând cont că ferma produce anual, prin procesarea “miere neagră”, mai puțin de 50 saci a câte 30 kg fiecare, ne putem considera norocoși că vă putem oferi pentru o perioada limitată de timp din micuța cantitate achiziționată prin licitație.
Profil senzitiv: corp plin, intens, cu tonuri de afine, caise, prune, piersică și un retrogust fin, dulceag, mieros.
- boabe sau macinata
În stoc
Columbia La Esperanza Red Bourbon Honey Natural – Cafea de specialitate, raritate și excelență - boabe sau macinata
Cafe Granja La Esperanza deține 3 ferme, Cerro Azul, Potosi, și Las Margaritas, cu 8 microclimate distincte, în 3 zone montane columbiene, ceea ce constituie un cadru perfect pentru cercetare și experimentare. Obsedați de perfecțiune, știință și calitate, studiindu-și cu atenție celebri vecini din Panama, familia Peterson (Finca Esmeralda), au aplicat în Caicedonia, Campo Azul, pe varietatea Red Bourbon, metoda honey process, semi-fermentare, câștigând în 2012 Triple Crown Award al SCAA, cu scorul de 88,25.
Profil senzitiv: foarte dulce, caramelizată, aromă de melasă, tonuri citrice luminoase, florale și finish de ciocolată fină
- boabe sau macinata
În stoc
Columbia Frutos Rojos Anaerob – Cafea de specialitate cu fermentație anaerobă, aromată și fructată - boabe sau macinata
Samul Bermudez, proprietarul fermei de doar 2,5 ha, numită El Paraiso (Paradisul), folosește o tehnica nouă, specială, de fermentare anaerobă a cireșelor de cafea [Anaerobic Slow Dry (ASD) adaptată din industria vinurilor, cu pulpă și mai apoi fără pulpă] urmată de o zvântare lungă, în condiții stricte. Rezultatul este uimitor!
Frutos Rojos este deja celebra în lume, câștigând în ultimii ani peste 10 medalii acordate de diferite Asociații de Cafea de Specialitate.
Țară de origine: Columbia
Regiune: Cauca – Piendamo
Altitudine: 1960 m
Varietate: Castillo
Procesare: Anaerobic Slow Dry (ASD) – fermentație controlată pentru intensificarea profilului aromatic
- boabe sau macinata
În stoc
Brazilia Winner Blend Coffee – Cafea de specialitate, echilibrată, cremoasă, cu note dulci și fructate - boabe sau macinata
In zona Mina Gerais, an de an, un grup de experti, diplomati somelieri, invitati de comunitatea locala, vin aici pentru a acorda note intr-o competitie bine organizata, prin metoda “blind” pentru “Top 10 cele mai bune cafele” ale celor trei zone braziliene celebre: Cerrado Mineiro, Minas Gerais si Aguas des Vertentes. Cafeaua Winner Blend este astfel un mix obtinut din aceste cafele castigatoare.
Profil senzitiv: bogat, fin, cremos, cu tonuri de fructe tropicale, piersica, papaya, vanilie, caramel, toffee, ciocolata
- boabe sau macinata
În stoc