Meniu
Profil
Limbă
Prima pagină Articole

Articole

Să înțelegem mai bine ceaiurile negre

Să înțelegem mai bine ceaiurile negre

Darjeeling, Assam și Ceylon — trei ceaiuri negre clasice, trei lumi diferite

Deși toate aparțin familiei ceaiurilor negre, Darjeeling, Assam și Ceylon se deosebesc prin aromă, origine și modul tradițional de servire. Darjeeling, provenit din zona Himalaya- a Indiei, este delicat, floral și fructat, adesea numit „Șampania ceaiurilor” — cel mai bine se savurează simplu, fără adaosuri. Assam este un ceai intens, malțos și puternic, provenit din nord-estul Indiei, perfect pentru dimineți energice și excelent în combinație cu lapte și zahăr. Ceylon, din Sri Lanka, este un ceai echilibrat, luminos și răcoritor, cu note citrice, folosit frecvent în amestecuri precum English Breakfast.

Citește în continuare →
Ceaincul de Yixing - Pregatirea si intretinerea lui

Ceaincul de Yixing - Pregatirea si intretinerea lui

Un vas care prinde viață odată cu ceaiul pe care îl găzduiește. Argila Yixing cere răbdare și ritual: la fiecare infuzie, capacul se roagă de margine, rotit ușor, până ce ating perfecțiunea. În timp, ceainicul devine martorul mirosurilor tale preferate, păstrând în sine amintirea fiecărui ceai.

Citește în continuare →
Yerba Mate

Yerba Mate

Aurul verde al amerindienilor sau Licoarea Zeilor. Bautura energizanta, traditionala a Americii de Sud, cu multiplele ei beneficii.

Citește în continuare →
Ceaiul Alb

Ceaiul Alb

O mică incursiune în lumea ceaiului alb, menita sa trezeasca curiozitatea si sa ne provoace sa folosim acest izvor curat de energie, ce vine din traditia popoarelor chineze, din vremuri uitate de timp.

Citește în continuare →
Despre Gong Fu Cha

Despre Gong Fu Cha

Gong Fu, sau Gongfu, în limba chineză înseamnă măiestrie sau artă.

Când primii negustori europeni au ajuns în China, guvernatorul de la acea vreme, respectând tradiția, ca să-și impresioneze noii oaspeți, pe lângă bucatele alese, băuturile speciale, muzica și dansurile specifice evenimentelor mari, a organizat și o demonstrație de lupte sportive specifice civilizației chinezești, renumitele arte marțiale. Fiind impresionați de talentul temuților luptători, europeni au întrebat cum se numește acest sport. Bineînțeles că era o comunicare greoaie, nici unii, nici ceilalți, nestăpânind limba celuilat s-a creat o confuzie...

Citește în continuare →
Gesha (Geisha) – Hacienda La Esmeralda – Ceai mai rafinată și totodată una dintre cele mai scumpe cafele din lume

Gesha (Geisha) – Hacienda La Esmeralda – Ceai mai rafinată și totodată una dintre cele mai scumpe cafele din lume

Recordul absolut de preț al acestei și orcărei alte cafele a fost obținut pe 16 iulie 2019 de Wilford Lamastus Jr., ce reprezintă a patra generație de producători de cafea, unde la licitația Best of Panama pentru un pound (0.453592 kg) de Elida Geisha Green Tip Natural, obținută prin metoda Anaerobic Slow Dry (ASD) adaptată din industria vinurilor, obține scorul de 95,25 (din 100 maxim) și s-a plătit suma de 1.029 USD!!!

Citește în continuare →
Scurtă incursiune pe tărâmul ceaiului

Scurtă incursiune pe tărâmul ceaiului

A fost odată, ca niciodată... Așa începeau majoritatea poveștilor ce ne-au încântat copilăria.

Citește în continuare →
Page 1 of 1
«1»